Dag 6 – Calais

Bonjour!

IMG_5999

Dagarna flyter på och arbetet fortsätter. Det är intressant att följa med och se hur kläder som sorteras blir någons nya plagg och hur väggar och tak som skruvats ihop och isolerats blir någons hem. Det känns verkligen som ett helt närverk och inte bara enskilda uppgifter längre.

IMG_5978

Att ta ett steg ifrån diskussionerna och teorierna och syssla med praktisk solidaritet i bygget, sorteringen och lägret ger en viktig känsla av att vara påväg framåt. Att kunna göra det på en plats och i ett sammanhang där det åtminstone under dagarna känns som det alltid finns en extra hand nånstans som kan hjälpa. Att se att det direkt gör skillnad för människor som inte behöver bli räddade utan bara behöver en hand att hjälpa dem över det sista stora hindret på vägen, ett nytt hinder som är det enda som stoppar dem från att samla ihop sina liv igen. Att Europa och dess nationer är påväg bakåt får inte stoppa oss. Framåt!

12309360_10153772930189704_586164786_n

 

*  *  *  *  *

IMG_6006

På kvällen åkte några av oss till Dan, som arbetar på lagret, för att äta middag. Han säger alltid att han jobbat på lagret i tre dagar… varje dag man frågar. Det blev ris och linsgryta och en hel del diskussion om allt från kulturskillnader till politik. Sent om sider letade vi sedan oss hem i höstkvällen med den lilla vita forden längs Frankrikes kurviga vägar och på något sätt hittade vi hem till den lilla byn vi bor i.

About rivallamurar

Vi är en grupp elever på Färnebo folkhögskola, här kan du läsa om tidigare eskipader i landet samt reflektioner och diskussionsinlägg. Den 21 Januari till 16 Mars kommer vi att var utspridda i olika europeiska länder samt Marocko. För att bli uppdaterad om läget i olika länder använd flikarna ovan, om du istället vill följa en specifik resegrupp så finn den önskade gruppen under "tags" till höger. Välkommen
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a comment